Who Did Patrick’s Homework Class 6 English Extra Questions and Answers

Extra Questions for Class 6 English Honeysuckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework is given in this article. The answers to these extra questions is prepared by our expert teachers as per the latest NCERT book and CBSE guidelines. Practicing these questions before the exam will help students to get excellent marks in the exam. Students can also download PDF of Class 6 English Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework extra questions and answers from the links below.

Class 6 English Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework Extra Questions

Below we have complied the Class 6 English Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework extra questions with answers. These extra questions are divided into two parts. They are – short questions and long extra question. CBSE extra Questions for Class 6 English will help to score more marks in your CBSE Board Exams.

Short Answer Type Questions

Question 1. Did Patrick like doing homework?

Answer: No, Patrick didn’t like it. According to Patrick, homework was too boring.

Question 2. What were the indoor and outdoor games Patrick liked to play?

Answer: He liked to play two outdoor games, hockey and basketball and one indoor game, Nintendo.

Question 3. Did the elf-like to do what Patrick had asked?

Answer: No, but he had to do it because he had granted a wish to Patrick.

Question 4. What was the tiny man wearing?

Answer: The tiny man wore a woollen shirt with old fashioned britches and tall hat.

Question 5. Why did Patrick hate to do a home work? Give your views in details.

Answer: Patrick never liked to do his homework. He hated to do his homework because for him it was too boring. Instead of doing his homework, he used to play hockey basketball and Nintendo.

Question 6. What did Patrick think his cat was playing with? What was it really?

Answer: Patrick thought that his cat was playing with a doll, but in reality it was an elf (man of tinniest size).

Question 7. Why did the little man grant Patrick a wish?

Answer: The little man granted a wish to Patrick because Patrick saved him from cat.

Question 8. What was Patrick’s wish?

Answer: Patrick wished that the elf will do all his homework till the end of semester, which was of 35 days.

Question 9. In what subjects did the little man need help, to do Patrick’s homework?

Answer: To do Patrick’s homework the little man needed help in English, Mathematics and Human history.

Question 10. How did Patrick help him?

Answer: Patrick helped him by bringing books from library, consulting a dictionary, guiding the little man in doing sums of arithmetic and read out portions from history book.

Long Answer Type Questions

Question 1. How did Patrick get the elf to do his homework?

Answer: One day Patrick saw his cat playing with a doll when Patrick grabbed it he found out that it was not a doll but a man of tinniest size. The elf yelled at Patrick to save from the cat and he will grant him a wish. Patrick saved him from the cat and, wished that elf should do his homework for one semester that is for 35 days.

Question 2. Who do you think did Patrick’s homework- the little man, or Patrick himself? Give reasons for your answers.

Answer: Patrick himself did his homework as little man did not know anything, in English, math’s and human history. Patrick had to consult dictionary, guide him with math’s rules and helped him to read too. He stayed up at nights and worked hard. Therefore, it was Patrick who did the homework.

Question 3. While helping the elf in doing the homework, Patrick did his own homework. Do you think self- help is the best help?

Answer: Patrick was a lazy boy who love to play hockey, basketball and Nintendo, but when the elf gave him the wish that he would do all his homework for a semester. Patrick became very happy. To his surprise the elf did not know anything about his homework. The elf asked Patrick to help him in English, Mathematics and Human history. To help them Patrick has started going to library, tried to solve the sums, read human history to explain everything to elf.

So that elf do his homework. But Patrick not even once realized that he was studying everything and helping the elf in doing his homework. At the end of the semester Patrick got A grade and had developed a changed attitude and behaviour. All this . was the result of Patrick’s sheer hard work that he did while helping the elf. Now he was a completely changed boy, developed a whole new positive attitude. His teachers and parents were now proud of him. We can say that self-help is best help because if elf would have done Patrick’s homework than Patrick would not be a changed boy. He might have been same as earlier but now he has developed a liking towards study and his home work.

Question 4. Children don’t like doing homework, Explain by giving examples from the chapter about the importance of doing homework.

Answer: Homework is a really important task of learning days. It is a kind of revision for the work done in the class; It helps in preparing and understanding the chapter. Patrick did all his homework while he was helping the elf. He studied human history, practiced math and English too.

During this entire period he had developed a liking towards study. Now he was not feeling that homework is too boring. All the concepts and topics were now clear to him, had developed a whole new attitude. He got A grades. All this happened because of homework he did. So it is very important for all the students to do their homework.

You cannot copy content of this page