Who Did Patrick’s Homework Class 6 English Important Questions and Answers

Important Questions for Class 6 English Honeysuckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework is given in this article. The answers to these important questions is prepared by our expert teachers as per the latest NCERT book and CBSE guidelines. Practicing these questions before the exam will help students to get excellent marks in the exam. Students can also download PDF of Class 6 English Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework important questions and answers from the links below.

Class 6 English Honeysuckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework Important Questions

Below we have complied the Class 6 English Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework important questions with answers. These important questions are divided into two parts. They are – short questions and long important question. CBSE important Questions for Class 6 English will help to score more marks in your CBSE Board Exams.

Short Answer Type Questions

1. What was Patrick’s chief interest?
Answer: Patrick’s chief interest was to play hockey, football and video games.

2. What warning did the teachers give to Patrick?
Answer: The teachers noticed that Patrick never did his homework. So they warned him that he would remain a fool, an illiterate person.

3.How did Patrick get his wish granted by the elf?
Answer: Patrick saved the life of the elf from a cat. So the elf promised to fulfil one wish of his saviour.      ‘

4. What made Patrick believe that he was lucky?
Answer: Patrick hated homework and loved sports. He called himself lucky when the tiny man agreed to do all his homework.

5. Why did the little man’s face wrinkle and frown?
Answer: The little man was an elf. He had not studied maths or English. So he was angry when called upon to do Patrick’s homework.                                                                                  .

6.The little man kept his word. But there was one glitch. What was it?
Answer: The little man did not go back on his promise. But his problem was that he did not know maths, English or human history.

7.The little elf was a nag. How did it tell upon Patrick’s health?
Answer: The little elf agreed to do Patrick’s homework. But he had a problem. He was always seeking Patrick’s help. Over work tired him and caused swelling in his eyes.

8.What changes came in Patrick’s behaviour in the end?
Answer: In the end, Patrick became a model boy. He cleaned his room, did all his daily work, became cheerful and polite.

9. Instead of doing his homework, what did Patrick like to do?

Answer: Instead of doing his homework, Patrick liked to play hockey, basketball and Nintendo. He found doing homework very boring and he always tried to avoid it.

10. What kind of help did the elf needed from Patrick in doing his homework?

Answer: The elf wanted Patrick to sit beside him and guide him in English, by looking up the words in the dictionary and, in Maths by doing addition, subtraction, division and fractions. He sent him to the library for more books.

11. How can you say the little elf was true to his words?

Answer: We can say that the little elf was true to his words because he started doing his work without wasting time as he had promised.

12. When did the elf leave him?

Answer: The elf being true to his words, left him when the last day of school approached as there was no more homework to be completed.

13. What was the elf’s reaction when Patrick told him to do his homework for 35 days.

Answer: The little elf’s face was wrinkled. He kicked his legs, and doubled his fists. He grimaced and scowled and shouted loudly.

14. Why did Patrick consider himself lucky?

Answer: Patrick considered himself to be lucky because he had found a solution to all his problems. The solution was easy. The little elf would solve all his problems regarding homework.

15. Why were Patrick’s parents amazed?
Answer: Patrick’s parents were amazed because he got grade ‘A’ in all the subjects and his teachers were full of appreciation for him.

16. What was the reaction of the little man when he came to know about doing Patrick’s homework?

Answer: When the little man came to know about doing homework, his face got wrinkled as he was to complete the work till the end of the semester for 35 days. He kicked his legs. His face had expressions showing anger and disapproval.

17. Patrick helped the little man in doing his homework. How?

Answer: Patrick helped the little man by visiting the library to get books and read them. He looked for words in a dictionary to find their meanings. Patrick was working harder and harder in his study till late nights. He started going to school regularly.

Long Answer Type Questions

1. Who did Patrick’s homework? Why and how?

Answer: Patrick had no interest in studies. He hated doing homework. He was lucky to get a helper. It was an elf. He had saved the elf from a cat and the elf promised to do all Patrick’s homework for 35 days. But the poor elf was blank in English and maths. He sought Patrick’s help and guidance. Patrick brought books from the library and worked hard to solve all sums. He got good marks. Actually it was Patrick himself who did all his homework.

2. How did Patrick get supernatural help? Was the elf intelligent enough to answer questions in all the subjects?

Answer: One day Patrick found his cat playing with a doll. He rescued the tiny doll, who in fact was an elf. He promised to grant his saviour one wish. Patrick told him to do all his homework for 35 days. The elf had to keep his word. But he was quite ignorant of language and maths and even other subjects. He called out to Patrick to come and guide him.

3. Give the characteristic features of the elf which helped Patrick.

Answer: Patrick saved a little doll from his cat. That doll was, in fact, a very small sized man, an elf. He was timid. He felt grateful to his saviour. In return he prom­ised to grant Patrick a wish. He could not say ‘no’ to any of Patrick’s requests. He agreed to do Patrick’s homework. But he was illiterate. He sought Patrick’s guidance at every step.

4. What were the changes that occurred in Patrick’s behaviour? How did his parents and teacher’s react to these changes?

Answer: There was a great change in Patrick’s behaviour after completion of his homework. He became a model of kids. He got grade ‘A’ in all the subjects. His teachers became happy and they were full of appreciation for Patrick. His parents were amazed and could not believe the change. He cleaned his room, did his household chores. He was now a cheerful kid and was not rude to anyone. He had developed a whole new attitude. He became more responsible towards his work and study.

5. It is said that God helps those who help themselves. Do you agree?

Answer: Yes, I agree that it’s true because God cannot come for our rescue directly. We have to help ourselves. God only shows us the right path and we have to follow it with full devotion. The tiny man or the elf showed him the way how to complete his homework. But it was Patrick who did his homework on his own and followed the instructions. This is the only way to learn in life thus, Patrick solved his problems in a way himself.

6. How did the little man react about Mathematics?

Answer: The little man did not like Mathematics, in fact, he never needed time table so he did not use it. The little man had no interest in addition, subtraction, division and fractions. So he got angry, and asked Patrick to sit beside him and help him in solving the sums of mathematics.

You cannot copy content of this page