The Open Window Class 8 Important Questions and Answers

Important questions for Class 8 English It So Happened Chapter 7 The Open Window PDF help the students in preparing for their examination in an orderly manner. Along with these important questions we have also included their answers. It also includes short and long questions which are important for school exams. Class 8 English It So Happened Chapter 7 important questions for practice help the students to understand the entire chapter for the preparation of class tests and terminal exams.

Important Questions for CBSE Class 8 English It So Happened Chapter 7

Short Answer Type Questions

1. What was the name of Mrs. Sappleton’s niece?

Answer: Mrs. Sappleton’s niece’s name was Vera.

2. What happened when Mr. Nuttel ran out?

Answer: When Mr. Nuttel ran outside he was so wild that a cyclist had to run into the hedge to avoid imminent collision with him.

3. What tragedy had happened with Mrs. Sappleton as told by the niece?

Answer: Mr. Sappleton and two brothers had gone for shooting one October afternoon three years ago and had not returned as they were engulfed in the bog, was told by her niece.

4. Why was Aunt not paying much attention to Framton?

Answer: Aunt was not paying much attention to Framton because she was waiting for her husband and brothers to return from shooting.

5. What illness did Framton talk about?

Answer: Framton was talking about his nervous illness and what the doctors had advised him.

6. Why did Framton rush out wildly?

Answer: Mr. Framton rushed out wildly because he was extremely scared of the uncanny scene he had viewed. (perhaps of the ghost).

7. What was Framton Nuttel suffering from?

Answer: Framton Nuttel was suffering from nervous disorder and excitement. The doctor advised him complete rest and relaxation in the countryside.

8. Why does Framton retire to the countryside?

Answer: Framton retires to the rural retreat on the doctor’s advice. He needed rest and relief from mental excitement.

9. Whom does Framton contact in the rural resort?

Answer: Framton goes to Mrs Sappleton’s house in the countryside. He carries an introduction letter from his sister. But he first meets Mrs Sappleton’s niece, Vera.

10. What did Framton admit as well as notice in Mrs Sappleton’s room?

Answer: Mr Framton tells Vera that he doesn’t know anybody in that village. He wondered whether the lady was married or a widow. But he did notice that some male member has been living in the room.

11. What sort of tragedy had happened in Mrs Sappleton’s life, as narrated by the niece?

Answer: Vera told Framton about a family mishap three years ago. Mrs Sappleton’s husband, along with her two brothers had gone for shooting. They were caught in a wet marshy land. They never returned. But the aunt was still hoping that they would return home and enter through the open window.

12. What did Framton notice about host’s chief concern?

Answer: Framton noticed that the host was turning her eyes constantly towards the open window. She was giving very little attention to his story of sickness. Her chief concern was to notice her husband’s returning home.

Long Answer Type Questions

1. What was the girl’s explanation for his lightning exit?

Answer: The girl explained that perhaps Mr. Nuttel got scared by the spaniel dog because he had a horror of dogs. He was once haunted into a cemetery somewhere on the banks of the Ganges by a pack of dogs, and had to spend the night in newly dug grave with the creatures snarling, graining and foaming above him. So he lost control of his nerves.

 2. What is the significance of the window in the story’?

Answer: The window in the story, reveals niece’s habit of playing jokes and pranks. The window is central to the story. Through it the aunt’s husband along with his two brothers-in-law had gone out hunting. Framton is frightened to see them coming towards the window. Taking them for ghosts, he rushes out of the gate.

3. What did Mrs. Sappleton say about the open window?

Answer: Mrs. Sappleton inquired Mr. Nuttle if he didn’t mind the open window as she was waiting for her husband and brothers to come directly from shooting as they used to come from the same way. They had gone out for snipe in the marshes that day, so they made a fine mess over the poor carpets, stated Mrs. Sappleton about the open window, which looked very ghastly to Mr. Nuttle.

4. What did the aunt and her niece say about Framton’s sudden exit?

Answer: Mrs Sappleton and her niece told different stories why Framton had run out of the house in such a hurry. The lady called him an extraordinary man who talked only about his illneses. Perhaps he had seen a ghost, so he had dashed off. But Vera said that the caller had a horror of dogs. So the sight of spaniel made him push out.

5. The horror on the girl’s face made Framton swing around his seat. What did he see?

Answer: Framton swing around his seat and saw in the deepening twilight three figures walking across the lawn towards the window. They all carried guns under their arms, and one of them was additionally burdened with a white coat hung over his shoulders. A tired brown spaniel kept close at their heels. Quietly they came near the house, and then a hoarse voice called out of the dusk to Mrs. Sappleton. “I say, Bertie, why do you bound”?

6. Who was Vera? What joke did she play? What was its outcome?

Answer: Vera was the niece of Mrs. Sappleton. She was a young girl of fifteen. She was fun loving and mischievous. She knew how to oust a stranger from the house. She played a joke on him (Framton) and made him run out. She narrated a cooked up story about her aunt’s husband, her two brothers and the open window. She told him that three years ago her aunt’s husband along with her two brothers had gone for shooting. They were caught in a wet marshy land. They never returned. But the aunt, Mrs. Sappleton, was still hoping that they would return home and enter through the open window. When Mrs. Sappleton came to Framton, she also confirmed the story of the hunting party. This story had a deep effect on Framton. He was frightened to see them coming towards the window. Taking them for ghosts, he rushed out of the gate in great hurry.

You cannot copy content of this page