Packing Extra Questions and Answers Class 9 English

Packing class 9 English beehive chapter 7 Extra Questions and Answers are available here. All these questions are divided into short type questions answers, long type question answers and extract based questions. These Class 9 extra questions are prepared by our expert teachers. Learning these questions will help you to score excellent marks in the board exams.

Extra Questions for Class 9 English Beehive Chapter 7 Packing

Very Short Answer Questions

1. What was Jerome K. Jerome rather proud of?
Answer: He was rather proud of his skill of packing.

2. Name the two friends of Jerome.
Answer: Their names were George and Harris.

3. What irritates Jerome most?
Answer: Seeing other people sitting around when he is working, irritates him most.

4. What horrible idea struck the author when he had packed the bag?
Answer: A horrible idea occurred to him whether he had packed his toothbrush in.

5. Where was the toothbrush found lastly?
Answer: Lastly, it was found inside a boot.

6. At what time did the author pack up the bag finally?
Answer: He packed up the bag finally at 10.05 p.m.

7. According to Jerome, who was the worst packer?
Answer: According to Jerome, Harris was the worst packer in the world.

8. What did Harris start with packing the hampers?
Answer: He started by breaking a cup.

9. What did George do to butter?
Answer: George trod on butter.

10. Who was Montmorency?
Answer: Montmorency was the author’s pet dog.

11. What did Montmorency do to the jam?
Answer: Montmorency put his leg into the jam.

12. What did Montmorency pretend the lemons?
Answer: He pretended the lemons were rats.

13. At what time was all the packing finished?
Answer: All the packing finished at 12.50 a.m.

14. Who offered to pack hampers?
Answer: George and Harris offered to pack hampers.

Short Answer Type Questions

1. What kind of a man was the person with whom the author once lived?

Answer: The author once lived with a man. He often irritated the author. He would take rest on the sofa. He would watch the author doing work. His eyes followed the author wherever he went. He often called life a noble task, full of duty and stern work. But he would never offer to work.

2. Why did George and Harris have to pick out the tomato with a teaspoon?

Answer: George and Harris packed things in a disorderly way. Harris packed the jar of strawberry jam on top of a tomato. As a result, the tomato was squashed. Then they had to pick it out with a teaspoon.

3. The author says, “I never saw two men do more with one-and-two pence worth of butter in ivy whole life ” What did George and Harris do with butter?

Answer: George trod on the butter and it stuck to his slipper. George got it off his slipper and tried to put it into the kettle. They did not succeed. They put it down on a chair. Harris sat on the butter and it stuck to him. Then they went all over the room to search for it.

4. Do you think the author packed better than George and Harris? Give reasons for your answer.

Answer: Yes, the author packed better than his friends, George and Harris. He forgot to put in some things. But he did not create any chaos. On the other hand, George and Harris breaks cups and plates, squash a tomato and make a mess of butter. They put the pies at the bottom and put heavy things on it. Thus the author packed better than George and Harris.

5. Describe the butter incident.

Answer: George and Harris started packing the bag. George trod on the butter and it stuck to his slipper. When they came to know of it, they got it off the slipper. They put the butter on the chair. By mistake, Harris sat on it and it stuck behind him. They searched all over the room for the butter. At last, they were found it sticking on Harris’s back. The incident of the butter creates a lot of humour in the story.

6. When were George and Harris finally able to pack the bag? What did they decide about getting up the next morning?

Answer: George and Harris created chaos while packing the bag for the trip. At last, they were able to pack the bag at 12.50 at night. Then the question of getting up the next morning came. Harris asked George to wake theme seven the next morning. But the author wanted to get up at six, as he had to write some letters.

7. How many characters are there in the narrative? Name them.

Answer: Jerome, George and Harris are the three human characters in the narrative. Their pet dog, Montmorency too is an important character, along with them. He also participates as enthusiastically in the packing activities as his masters. All four characters are equally funny.

8. Why did the narrator (Jerome) volunteer to do the packing?

Answer: Jerome, the narrator, prided himself in his packing skills a bit too much. He felt that under his guidance even poor packers like Harris and George could accomplish this task with great efficiency. He volunteered to do the packing, expecting that his friends would work under his guidance and directions.

9. Why did the author take pride in his packing skills?

Answer: The author felt that packing was one of those things that he knew more about than anyone else. This made him develop a sense of superiority about his ability as the best packer and he took pride in his packing skills.

10. How did George and Harris react to Jerome’s offer to do the packing? Did Jerome like their reaction?

Answer: legs on the table. Jerome did not at all like this reaction because he actually wanted to supervise and instruct them how to do the plays as they were, George and Harris agreed readily to Jerome’s offer to do the packing. George sprawled over the easy-chair while Harris cocked hacking instead of doing it himself.

11. What was Jerome’s real intention when he offered to pack?

Answer: Jerome’s real intention was not to pack himself but to make his friends George and Harris work under his direction and supervision. He intended to prove his superiority by bossing over them and throw his weight around while they packed.

12. How did the man, with whom the narrator once stayed, used to drive him mad?

Answer: The man, with whom the narrator once staved, used to drive him mad by lolling on the sofa and watching him constantly as he went about messing the tasks at hand. The man said he really enjoyed that sight and felt good.

13. ‘Now, I’m not like that.’ What does the narrator intend to convey by this statement?

Answer: By this statement, the narrator intends to convey his dislike for sitting idle and watching someone else work hard. He preferred to walk around and supervise work in his natural energetic way. However, this actually means that he too was not interested in toiling but liked to boss over others.

14. Why did it take the narrator longer than he had expected to pack the bag?

Answer: It took the narrator much longer to pack the bag than he had expected because he was inexperienced in the skills of packing quickly and efficiently. His forgetfulness and clumsiness consumed much more time in packing than it should have.

15. What did Harris say after the bag was shut and strapped? Why do you think he waited till then to ask? 

Answer: After the bag had been shut and strapped by the narrator, Harris reminded him that he had forgotten to pack the boots. He waited till the completion of packing to say this because he wanted to irritate the narrator and have fun at his expense.

16. What “horrible idea” occurred to Jerome a little later? 

Answer: The horrible idea that occurred to Jerome a little later was whether he had packed his toothbrush or not. It was a horrible idea because he was about to pack the bag for the second time and would have to unpack it all over again to locate the toothbrush.

17. Where did Jerome finally find the toothbrush?

Answer: Jerome finally found the toothbrush inside a boot that he had packed in the bag. He found it after having taken out all the items and searching thoroughly for the toothbrush leading to a terrible mess.

18. Why does the narrator say that the packing of his toothbrush drives him to a point of madness?

Answer: The narrator says that the packing of his toothbrush drives him to a point of madness because he either packs it even before he has brushed his teeth or doesn’t pack it at all. In both cases, he has to unpack everything to locate his brush.

19. Why did Jerome have to reopen the packed bag?

Answer: Jerome had to reopen the packed bag because he kept forgetting things. First, he forgot to pack his boots and then couldn’t remember having packed his toothbrush. After having spent a lot of time unpacking and packing all such things, he mistakenly packed his spectacles as well and had to reopen the bag yet again.

20. What did George and Harris offer to pack and why?

Answer: George and Harris offered to pack the hamper. They made this offer because Jerome had already consumed a lot of time packing the bag, and they were now left with less than twelve hours to leave.

21. Why did George and Harris have to pick out the tomato with a teaspoon?

Answer: While packing the hamper, Harris packed a strawberry jam on top of a tomato and squashed it. So, they had to pick out the tomato with a teaspoon which was a messy and time-consuming task.

22. What were the foolish things done by George and Harris while packing the hamper?

Answer: George and Harris fumbled and flustered many times while packing the hamper. They broke a cup at the outset and then squashed tomato and stepped on the butter. They jumbled up the items to be packed and crushed softer things like pies under heavy objects.

23. Who was Montmorency and how did he contribute to the packing?

Answer: Montmorency was the pet dog of the narrator and his two friends. He contributed to the packing by forcibly sitting down on things. He put his leg into the jam, fumbled with the teaspoons, and chased the lemons like rats. He gave a tough time to his masters who had to finally shoo him away with a frying pan.

24. What was the ‘highest aim and object’ of Montmorency, according to the narrator?

Answer: According to the narrator, Montmorency’s highest aim and object were to get in the way of others and make them tumble over him. He aspired to get cursed from everyone and liked things to be thrown at him for his unbearable interference.

25. How did Harris and George fare at packing the hamper?

Answer: Harris and George fared miserably bad at packing the hamper. They assembled all the things to be packed in the most disorganised manner. They damaged a lot of items by breaking, crushing or stepping on them. Salt flew all over while they packed.

26. Why did Harris tell Jerome that he encourages the antics of Montmorency? What was Jerome’s defence?

Answer: Harris blames Jerome for encouraging Montmorency because Jerome did not prove effective in shooing away the dog. Jerome’s defence was that an ill-trained dog like Montmorency did not need any encouragement to misbehave. Indiscipline came naturally to him.

27. When did George go off to sleep and what did the narrator and Harris do to ensure that he would wake up fully in the morning?

Answer: George went off to sleep when the narrator and Harris were still arguing over the time they wanted him to wake them up in the morning. To ensure that he would wake up fully, they placed the bath where he could tumble into getting out in the morning.

Long Answer Type Questions

1. Who offered to pick the bag for the trip? Was he happy at his own offer?

Answer: The author and his friends decided to go on a holiday. The author, who saw himself as an expert in packing. “I rather pride myself on my packing. Packing is one of those many things that I feel I know more about than any other person living.” He told his friends, George and Harris that he would do the packing.

They readily agreed to his suggestion. George sat in an easy chair, while Harris put his legs on a table. The author had not intended this. He was unhappy with himself for having offered to pack. He had thought that Harris and George would pack and he would supervise them, teaching them how to do things better. When he worked and his friends relaxed, he was greatly irritated.

2. Briefly describe Jerome’s attempt at packing.

Answer: Right in the beginning Jerome volunteered to pack, because, according to him, he was especially good at it and George and Harris agreed readily. What Jerome of course had meant was that he would supervise the packing while they packed. They of course meant he’d pack while they watched from lounging positions. Jerome packed all their personal belongings, from boots to toothbrushes. When he had finished, Harris pointed out whether he wanted to leave the boots out.

Once the boots were packed, Jerome realised he needed his toothbrush out for the morning, so the entire bag had to be unpacked and the toothbrush searched. It was found in a boot. The bag was again repacked when Jerome discovered he had packed his spectacles in. Once again, the bag was unpacked to take out the spectacles and then repacked. After going through several unpleasant rounds of unpack, repack, unpack, repack, the job was done, with only the soap (possibly) having been forgotten.

3. How did George and Harris fare with the packing of the hamper?

Answer: After Jerome’s display of expert packing, George and Harris thought that, they’d better pack the foods and supplies. They had the “big hamper” to pack with these items. They started by breaking a cup, then squashing tomatoes with the jam. Then they packed the pies and “smashed the pies in” with heavy things on top. They spilled salt everywhere then, in turns, stepped on the butter, tried to cram it into the kettle, sat on the butter, hunted for the now missing butter (until George got a back view of Harris), and finally shoved it into the teapot.

Montmorency played his role during the packing incident by assuming his cold nose was what Harris’s and George’s hands were reaching for. He sat on the very item that was to be packed next, upset the spoons, put his leg into the jam and attacked the lemons in the hamper. Once the hamper was packed and closed, Harris sat on the lid of the hamper, and said he hoped nothing. “would be found broken,” to which George replied that “if anything was broken it was broken.”

4. Of the three, Jerome, George and Harris, who do you think is the best or the worst packer? Support your answer with details from the text.

Answer: According to me, Jerome is the best in packing. Although Jerome, George and Harris are equally disorganised as packers, Jerome is not as clumsy as his two friends, Harris and George. While Jerome takes a lot of time to pack the bag, George and Harris damage a lot of things while packing the hamper. Jerome, who considers himself a skilled packer, is able to arrange the items to be packed in the bag neatly and in order.

However, there is a lot of delay because he first forgets to pack his boots and then forgets having packed his toothbrush. After unpacking twice, he again packs in his spectacles absentmindedly. On the other hand, both Harris and George messed up everything. They began by breaking a cup.

Then, Harris packed the strawberry jam on top of a tomato and squashed it. George stepped on the butter, then Harris sat on it. They spread salt all over the place. Of course, Montmorency constantly got in their way and made things worse. Once the hamper was packed and closed, Harris sat on the lid of the hamper, and said he hoped nothing “would be found broken,” to which George replied that “if anything was broken it was broken.” Thus, we can easily conclude that though Jerome and George and Harris bungled equally. However, Jerome did not cause as much breakage or chaos as George and Harris.

5. How did the butter episode in the story cause nuisance?

Answer: The butter episode in the story caused a lot of nuisance as it brought out the bungling clumsiness of George and Harris. First of all, George stepped on the butter and it stuck to his slipper. After George had got it off his slipper, he and Harris tried to put it in the kettle. It wouldn’t go in, and what was in wouldn’t come out. They d narrator id scrape it out at last, and put it down on a chair. Then Harris sat on it, and it stuck to him, and they went looking for it all over the room.

“I’ll take my oath I put it down on that chair,” said George, staring at the empty seat. George finally noticed it behind Harris’s back from where it was removed and put inside the teapot. Hence, the butter episode created a lot of nuisance and became the funniest episode in the story.

6. Do you find this story funny? What are the humorous elements in it?

Answer: The story is very funny with dry and slapstick humour. The chaos and confusion created by all the characters is very amusing. The gap between the self-assessment of Jerome, George and Harris and their actual capabilities is highly entertaining. Montmorency’s contribution to humour is no less significant.

Jerome’s sense of pride about his packing skills and the manner in which he packs the bag is very funny. He claims, “I rather pride myself on my packing. Packing is one of those many things that I feel I know more about than any other person living.” While Jerome expected to use the opportunity for bossing over his friends, of “pushing them aside every now and then with, “Oh, you!” “Here, let me do it.” “There you are, simple enough!” — really teaching them, as you might say.” They make him toil instead, lounging about and offering helpful suggestions. Jerome’s forgetfulness and the subsequent unpacking of the bag many times over is quite amusing.

The butter episode, in particular, generates a lot of laughter. First of all, George stepps on the butter and it sticks to his slipper. After George has got it off his slipper, he and Harris try to unsuccessfully put it in the kettle. They put it down on a chair and then Harris sits on it, and it sticks to him, and they go looking for it all over the room. George finally noticed it behind Harris’s back from where it is removed. Montmorency, the dog, too adds to the humour with his habit of getting in the way of things. His indiscipline and inquisitiveness earns him curses but he still manages to put his leg in the jam and chase lemons like rats till he is hit by Harris with a frying pan. All these instances lend humour to the story.

7. When did the “horrible idea” occur to Jerome? Why was it a “horrible idea”?

Answer: The “horrible idea” that occurred to Jerome as soon as he had finished packing in his boots was whether he had packed in his toothbrush or not. He often forgot to pack his toothbrush, or, would pack it at night before using it in the morning. This would haunt him so much that at night he would dream that he had not packed the toothbrush. He would wake up in a cold sweat, get out of bed and hunt for it and pack it without using it in the morning, which meant that he would have to unpack it again.

And whenever he was looking for it, it would be the last thing to come out of the bag. After using it he would again forget to pack it and at the last moment would have to rush upstairs to fetch it. As a result he would carry it to the railway station, wrapped up in his pocket-handkerchief. Thus, the toothbrush was a constant source of horrible nightmares for Jerome.

You cannot copy content of this page