Three Questions Important Questions and Answers Class 7 English Honeycomb

Three Questions Class 7 Important Questions and Answers are available here. Class 7 English Three Questions important questions are prepared by our expert teachers. All these questions are divided into two or three sections. They are short type questions answers, long type question answers etc. Learning important questions for class 7 will help you to score excellent marks in the board exams.

Three Questions Important Questions and Answers

Very Short Important Questions and Answers

1: Why did the king send two messengers throughout his kingdom?
Answer: 
The king sent his messengers to look for wise people.

2: How did the king promise to reward the person who would answer his questions correctly?
Answer:
 The king promised to reward the person with a huge sum of money.

3: Whose advice did the king finally think of seeking?
Answer:
 The king finally thought of seeking the hermit’s advice who lived in a distant jungle.

4: Who did go along with the king to meet the hermit?
Answer:
 No one went along with the king.

5: During which time of the day would the hermit would leave the forest and go out?
Answer: 
The hermit never used to go out of the forest.

6: Why did the bearded man press his stomach with his hand?
Answer: 
The bearded man pressed his stomach because he was wounded and wanted to stop blood flowing out from his wound.

7. Why were the messengers sent throughout the kingdom?
Answer: The messengers were sent throughout the kingdom to announce a reward for those who could answer the question satisfactorily.

8. What answer was given for the third question?
Answer: Some people suggested science, some other said fighting and some even said religious worship.

9. Did anyone win any reward? Why?
Answer: No, the reward was given to no one as the king was not satisfied with any of the answers.

10. Many wise men came to the king why?
Answer: Many wise men came to the king to answer his questions and express their views. But all of them gave different answers.

Short Important Questions and Answers

1. What advice was given to the king regarding the second question?

Answer: As an answer to the second question the king got varied answers, some people said the councillors would be the most important ones while some others suggested the priests or the doctors. Some even chose the soldiers.

2. How did the king show his forgiveness to the bearded man?

Answer: The king showed his forgiveness by not only promising to return his property but by also sending his servants and his own doctors to take care of him.

3. Why did the king go to the woods to meet the hermit?

Answer: The king went to the woods to meet the hermit, who was renowned for his wisdom. The king thought, may be he could give correct answers to his three questions.

4. Why did the king go alone to meet the hermit?

Answer: The king went alone to meet the hermit because he saw only simple people. So, the king went alone in simple clothes leaving his horse and bodyguards behind.

5. Is it necessary for a king to have council of wise men in his kingdom?

Answer: Yes, according to me, a single man, however wise, cannot decide the right time for every action. He needs other people’s help. So, it is necessary for a king to have council of wise men who will assist him in decision making.

6: Why was the king advised to listen to his soldiers?

Answer: Some wise men thought that it were soldiers who used to fight wars for the king and help him extend his territory and power. So, according to them they thought soldiers were the most important people whom the king should follow.

7: Why did the king refuse to give reward to anyone?

Answer: The king was not satisfied with the answers of the wise men. They all had given different answers to the same questions because of which he was unable to come to a conclusion, so he refused giving the reward to anyone.

8: Why the king changed his clothes and left behind his bodyguards and horse before meeting the hermit?

Answer: The king was aware that the hermit would meet only simple people. So, he dressed up like an ordinary man, left behind his horse and bodyguards and went to meet the hermit in his hut in the woods all alone.

9: Describe the hermit in one or two sentences.

Answer: The hermit was a weak old man and used to live amidst the woods which he would never leave. He was digging the ground in front of his hut for sowing seeds when the king arrived and the tedious task had made him tired.

10: “Here comes someone running”. Who has been referred to in this sentence?

Answer: The bearded man is being referred to in these lines. He had planned to attack the king, but was instead attacked by the king’s bodyguards, as they had recognised him. He had received a wound in his stomach. He was rushing towards the hermit’s hut for help.

Long Important Questions and Answers

1: What were the replies the king received for his first question?

Answer: In reply to his first question, the king was advised to follow a timetable by some men. There were some people who were of the opinion that it was impossible to decide the right time in advance. The king was suggested to keep a note of all the happenings around him, avoid indulging in excessive pleasure and do everything that seemed important at any particular time. Along with this he should have a team of intelligent people to guide to him to the right thing at the right time.

2: Describe the king in your own words.

Answer: The king wanted to be a good ruler. He was seeking answers for the three questions which he thought would help him in his mission. The king was kindhearted, when he found the old man tired of digging the ground, he offered him his help. He kept on bandaging the bearded man’s wound until blood stopped coming out from it. He was down to earth, he dressed up like a common man and spent the night sleeping on floor at the hermit’s hut.

3: Describe the bearded man in your own words.

Answer: The bearded man was courageous. He wanted to avenge his brother’s death killing the king. He lacked patience because when the king didn’t return by evening, he became anxious and left his hiding place. He was thankful and obliged by the king’s act.
He repented for his act and asked for forgiveness. He returned the favour by promising the king faithfulness of his entire family for the kingdom.

4: The king had done right things at the right time. Explain giving three examples.

Answer: The king had known the hermit’s nature of meeting only ordinary men. So, he gave up his king’s attire, left behind his soldiers and the horse and went alone to meet him. He offered the hermit his help in digging the ground. He did this till evening. This helped him avoid the attack planned by the bearded man. He helped the bearded man bandaging his wound and offered him water. He saved his life. This helped him made friends with his enemy.

5. Did the king get answers to his questions? If ‘yes’ then how and if ‘no’ then why?

Answer: Finally the king got an answer to all the three questions. His first question was that when is the right time to begin something. The hermit said that it was ‘Now’ as it is the only time if we have to do something. The second question was that who are the people he should listen to. In reply to this question the hermit said that it is the man with whom you are at that moment. The third question was that what is the most important thing to do. To this the hermit said that the most important thing to do was to do good to others as this was the reason why we are sent into this world.

6. How did the bearded man turn into the king’s most faithful servant?

Answer: The king saw the bearded man. He was running towards him and the hermit. He was bleeding from his stomach. The king nursed his wounds and tied his handkerchief around his wound. The bleeding stopped and the king dressed his wound. The wounded man asked for water which was thereafter offered by the king. He was put to sleep on a bed in the hermit’s hut. The king was also tired and he too went to sleep. When the bearded man woke up, he asked for the king’s forgiveness. He told him that he was his enemy. The king had killed his brother and seized his brother’s property. He had come here to take revenge by killing the king. Meanwhile, the king’s bodyguard’s had wounded him. The king had saved him. The king promised to return his property also. So, the king’s generosity had turned his enemy into his most faithful servant.

Value Based Questions

1: Do you think we should help people in need? Why so?

Answer: We should always help people in need. We have been sent to this world to do good to others. If we are good and kind towards other, people will respect us for our kindness. Being kind and helpful keeps us happy from within. We feel happiness when we bring smile on the face of others. We earn their good wishes and blessings in return. It makes us a good human being. To help others is the greatest motto of humanity and we should adhere to it.

2. The king had to give up his comforts and luxuries to get the answers to his three questions. What all he did and what lesson do we learn from this?

Answer: To get answers to his three questions, the king went to the hermit’s place in simple clothes leaving behind his comforts like his horse and bodyguards. The king found the old hermit tired of digging the beds so he offered his help to the hermit. He was accustomed to comfort and lavishness in his palace but at hermit’s home he slept on the floor and lived like a simple man in the hermit’s hut. We all live in luxury like the king even in our homes. But God forbid if we have to go through a similar situation, then we should also be mentally prepared to face all situations like the king. In life we might become very rich and affluent one day, still we should be simple at heart and we must not be ashamed of embracing it at any moment. To acquire something in life we have to lose many things also, this is the lesson that we have learnt from this story.

You cannot copy content of this page