The Invention of Vita-Wonk Important Questions Class 7 English Honeycomb

The Invention of Vita-Wonk Class 7 Important Questions and Answers are available here. Class 7 English The Invention of Vita-Wonk important questions are prepared by our expert teachers. All these questions are divided into two or three sections. They are short type questions answers, long type question answers etc. Learning important questions for class 7 will help you to score excellent marks in the board exams.

The Invention of Vita-Wonk Important Questions and Answers

Very Short Important Questions and Answers

1: According to Charlie, what lives the longest.
Answer: 
According to Charlie a tree lives the longest.

2: Bristlecone pine trees live the longest. Whom did Mr Wonka asked Charlie to confirm his fact with?
Answer: Mr Wonka asked Charlie to confirm this fact with any dendrochronologist.

3: What was unique about the Great Glass Elevator?
Answer: Mr Wonka used to travel across the world in the Great Glass Elevator.

4: Whose knucklebones were collected by Willy Wonka?
Answer: 
Mr Willy Wonka collected the knucklebones of a 700 years old Grimalkin that lived in a cave on Mount Popocatepetl.

5: Where did the old flea collected by Mr Wonka live?
Answer: 
The old flea used to live on Crumpets that was a 36 years old cat.

6: What was special about the Arabian horse?
Answer: The Arabian horse lived for 51 years which is quite unusual for any normal horse.

7: Mr Wonka collected whose toe-nail?
Answer: Mr Wonka collected the toe-nail clipping of a 168 years old Russian farmer called Petrovitch Gregorovitch.

8: How did Mr Wonka collected all those ancient items?
Answer: 
Mr Wonka went all across the world in his Great Glass Elevator to collect all those ancient things.

9: Where did Mr Wonka carry on his experiments?
Answer: 
Mr Wonka carried on his experiments in his Inventing room.

10: On whom did Mr Wonka tested the oily black liquid?
Answer: 
Mr Wonka tested the oily black liquid over an Oompa-Loompa volunteer.

11. From where did Mr. Wonka collect special items?
Answer: Mr. Wonka collected special items from all over the world.

12. What did Mr. Wonka invent?
Answer: Mr. Wonka invented a tiny cup full of black liquid.

13. What was the effect of the drug Wonka-Vite?
Answer: The effect of Wonka-Vite was so strong that the age even went into minus and people disappeared.

14. What enabled Mr. Wonka to go around the world so quickly?
Answer: The Great Glass Elevator possessed by Mr. Wonka enabled him to go around the world so quickly.

15. Britlecone Pine trees live the longest. Whom did Mr. Wonka asked Charlie to confirm this fact with?
Answer: Mr. Wonka asked Charlie to confirm this fact with a dendrochronologist.

Short Important Questions and Answers

1: What was the need for Mr Wonka to invent Vita-Wonk?

Answer: Vita-Wonk had gone wrong. After taking it many people have grown younger to an extent that their ages have gone in minus. All such people have disappeared and will be back only after they spend all those minus years being invisible. To alter these changes Mr Wonka decided to invent a new drug which will help people to grow older.

2: Name five ancient things collected by Mr Wonka.

Answer: Mr Wonka collected a pint of sap from a 4000 years old Bristlecone pine tree, whiskers of a 36 years old cat called Crumpets, an egg laid by a 200 years old tortoise that belonged to the King of Tonga. He also collected tail of 207 years old rat from Tibet and tail of 51 years old horse in Arabia.

3: What happened to the Oompa-Loompa volunteer after taking the drops of Vita-Wonk?

Answer: After taking drops of Vita-Wonk, the Oompa-Loompa volunteer began to wrinkle and shrivel. Its hair started falling. Within no while the changes were visible and he became an old man who looked around 75 years old.

4. What does the lesson tell you about ‘Vita-Wonk’?

Answer: A second drug was invented by Mr. Wonka which was named ‘Vita-Wonk’. It was used to cause ageing. When a man of twenty took four drops of this new medicine, he turned into a man of seventy five.

5. What does the lesson tell you about the venomous squerkle?

Answer: The lesson tells us that the venomous squerkle is very strong and powerful. It also tells that it even has the strength and potential to throw its poison fifty yards away from it, right into your eye.

6. Name at least four things that Mr. Wonka collected from the oldest living things.

Answer: Four things that Mr. Wonka collected from the oldest living things were:

  1. A 36-year old flea which had lived on crumpets.
  2. Tail of 207-year-old giant rat .
  3. Black teeth of 97-year-old Grimalkin in a cave of Mount Popocatepett.
  4. Kucklebones of 700-year-old Cattaloo from Peru.

Long Short Important Questions and Answers

1: Describe Mr Wonka.

Answer: Mr. Willy Wonka was a very strange inventor. He used to make all kinds of strange inventions. He had an assistant called Charlie. There was also Oompa-Loompa, a volunteer on whom he used to carry out testing of his inventions. He had an inventing room where he carried out all such mysterious works. He also had a glass Elevator which took him around the world. Earlier he had invented Wonka-Vite that had made people younger to an extent that their age had gone into minus and they had become invisible. He then invented Vita-Wonk after collecting ancient items across the world which could help people grow older.

2: Describe the process of invention of Vita-Wonk.

Answer: Mr Willy Wonka travelled across the globe in his Great Glass Elevator to collect items for Vita-Wonk. He collected samples from some of the oldest living creatures in the world. He mixed these items, boiled and bubbled them several times in his inventing room and then invented a one tiny cupful of an oily black liquid. He tested this on a 20 years old Oompa-Loompa volunteer and within minutes it turned into a 75 years old creature. This was how Vita-Wonk was discovered.

3. What was the need for Mr. Wonka to invent Vita-Wonk after the invention of Wonka Vite?

Answer: First Mr. Wonka invented Wonka-Vite potion to make people younger than their age. But something went wrong with it. After taking it may people had grown younger to an extent that their ages had gone to minus. All such people had disappeared and would be back only after they spend all those minus years being invisible. To alter those changes. Mr. Wonka decided to invent a new drug which would help people to grow older.

4. How was Vita-Wonk finally invented and What was its effect?

Answer: Mr. Wonka rolled up his sleeves and began his search for the new recipe. He had to create age, to make people old. So, he set out to search for the oldest raw materials. He took a pint of sap from a 4000-years-old Bristlecone Pine. He tracked down very ancient animals and took little bits from them. After mixing all the items, he did a lot of boiling, babbling and testing into his inventing room. Finally, he was able to invent Vita-Wonk. It was one small cupful of an oily black liquid. Its effect was tested on a young man of twenty. He took four drops of VitaWonk. At once, the young man changed into an old man of seventy-five.

You cannot copy content of this page