NCERT Solutions for Class 7 English Chapter 2 Bringing Up Kari

Students those who are searching NCERT Solutions for Class 7 English Chapter 2 Bringing Up Kari can refer to this article. This chapter contains many questions that are important for exams. Here we have provided answers to all these questions with a detailed explanation that help students to complete their assignments and homework.

Class 7 English Chapter 2 Bringing Up Kari NCERT Questions and Answers

Exercises

Answer the following questions.

Question 1. The enclosure in which Kari lived had a thatched roof that lay on thick tree stumps. Examine the illustration of Kari’s pavilion on page 8 and say why it was built that way.

Answer: Kari’s pavilion was built of hatched roof that lay on thick tree stumps because it was very high and would not fall when Kari bump against the poles.

Question 2. Did Kari enjoy his morning bath in the river? Give a reason for your answer.

Answer: Yes, Kari enjoys his morning bath in the river as he lay down on the sand bank and let his friend rub his back and also lie in the river water for a long time. He squeal with pleasure when water is rubbed down his back.

Question 3. Finding good twigs for Kari took a long time. Why?

Answer: Finding good twigs for Kari took a long time because his friend had to climb all kinds of trees to get the most delicate and tender twigs. Also, if a twig is mutilated an elephant will not touch it. So, one had to be very sharp hatchet to cut down these twigs which took half an hour to sharpen it. It was not an easy job.

Question 4. Why did Kari push his friend into the stream?

Answer: Kari pushed his friend into the stream because there was another boy who was drowning in the river. Kari alone was not able to take the boy out of the water.

Question 5. Kari was like a baby. What are the main points of comparison?

Answer: Kari was like a baby because he had to be trained to be good just like a baby. He had to be taught when to sit down, when to walk, when to go fast, and when to go slow. When he was naughty, he need to be scolded and if not, he will do more mischief.

Question 6. Kari helped himself to all the bananas in the house without anyone noticing it. How did he do it?

Answer: Kari stole the bananas from the table near the window in the dining room. He put his trunk through the window very much like a snake and disappeared with all the bananas without anyone noticing it.

Question 7. Kari learnt the commands to sit and to walk. What were the instructions for each command?

Answer: Kari learnt the commands to sit and to walk. The word “Dhat” was used to make him sit. The word used to make him walk was “Mali”.

Question 8. What is “the master call”? Why is it the most important signal for an elephant to learn?

Answer: The master call is a strange hissing, howling sound, as if a snake and a tiger were fighting each other. It is the most important signal for an elephant because whenever master is in trouble, one master call will bring the elephant near him.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page